Nu är höstlovet här med sol hela veckan och många svenskar på plats. De ser till sina hus eller lägenheter på Mallorca och njuter av värmen, restaurangliv och shopping. Med kort varsel har de flesta regioner i Spanien stängt för in- och utresor, och flera har stängda restauranger, som t ex Katalonien. Faktum är att det bara är Balearerna, Kanarieöarna och Extremadura som inte stänger sina gränser mot övriga regioner. Samtliga har dock utegångsförbud nattetid, men medan många tvingar restaurangerna att stänga klockan 22:00, har restaurangerna på Mallorca, Ibiza och Menorca öppet till midnatt. Däremot finns begränsningar i antalet bord så att det ska vara lätt att hålla avstånd.

På stränder och ute i naturen behövs inte ansiktsmask, därför är det många som passar på att vandra när de kommer till Mallorca. Hösten är också den bästa tiden då naturen åter är grön efter regnen, och luften hög och klar och precis lagom varm. Restriktionerna har fört det goda med sig att naturen har återhämtat sig och visar sig från sin bästa sida. Haven och stränderna är redare än de varit på decennier. Mallorca har hundratals leder för den vandringssugne, men den stora favoriten går mellan Port de Sóller förbi fyren till Dèia och cala Dèia. Avsluta med en långlunch och ta bussen till Palma, om du inte känner dig redo att vandra tillbaka till Port de Sóller.

Om du vill njuta av Mallorca till sista timmen kan du lämna städningen till oss på OMNI House Management. Vi ser till att det blir städat och tvättat och att utemöblerna ställs in för hösten.

5 Comments

  1. I am delighted that I noticed this website , exactly the right info that I was looking for! . Kizzie Adelbert Elly

  2. Thanks for the blog article. Really thank you! Keep writing. Caria Goddard Pulsifer

  3. Hi there! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. Louisa Gustav Sulamith

  4. Good day very cool blog!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. Alysia Natal Linkoski

  5. This is my first time visit at here and i am really impressed to read everthing at one place. Ninetta Ariel Nadeau


Add a Comment

Your email address will not be published.